Verwarming

CENTRALE VERWARMING

Bij ons kan u terecht voor traditionele centrale verwarming op mazout of op gas, vloerverwarming of voor een gezellige, milieuvriendelijke pelletkachel.

Ook verzorgen wij het onderhoud van alle merken olie- en gasbranders. Wij hebben tevens onze eigen Brander Technicus in huis, wat ons onafhankelijk maakt van derden. Op deze manier kunnen we interventies zelf inplannen en kunnen pannes sneller verholpen worden.

Ook voor het onderhoud van uw schouw of de controle van mazouttanks kan u beroep doen op de jarenlange ervaring van CV-Berry.


MAZOUTKETELS

Net zoals bij aardgasketels moet je een onderscheid maken tussen een wand- en vloerketel, tussen open en gesloten ketels. De laatste jaren hebben de condensatieketels, die een hoger rendement halen dan de gewone ketels, een geweldige opmars gemaakt. De mazoutketels die wij installeren dragen bekende namen, zoals, A.C.V., Buderus, Chappee, Saint Roch en Viessmann. 


Mazoutbrander Weishaupt

MAZOUTBRANDERS

Een mazoutketel zonder brander kan voorlopig nog niet. Als leverancier voor mazoutbranders werken wij samen met grote merken zoals Weishaupt en Riello.


GASKETELS

Wij installeren zowel klassieke gasketels als gascondenstatie ketels. Wandketels kunnen door hun lage gewicht en beperkte afmetingen bijna eender waar geplaatst worden, zelfs in een kast of nis. Er moet dus geen vloerruimte opgeofferd worden. Ook hier hebben we onze keuze gemaakt uit topmerken zoals Viessmann, A.C.V. en Buderus. 


Henrad radiator

RADIATORS

Hoe groot een radiator moet zijn hangt af van verschillende factoren. Wij, als specialist, staan u graag bij met de juiste berekeningen en raad, zodat U na de installatie in elke ruimte kan genieten van een behaaglijke temperatuur. Natuurlijk kan u bij ons ook kiezen uit meerdere merken van thermostatische kranen, instelbaar via een schaalverdeling of instelbaar op temperatuur.


VLOERVERWARMING

Naast de traditionele radiatoren kan u ook kiezen voor vloerverwarming. Met tradionele vloerverwarming worden er buizen onder de vloer gelegd die dan aangesloten worden op de centrale verwarming.

Eerst wordt er een warmte-isolerende schuim op de vloer gespoten. Daarna worden de buizen waar het warme water zal doorstromen op de vloer gelegd. Deze buizen worden aan uw verwarmingssysteem gekoppeld.


BOILERS

Boilers zorgen voor warm water en het nodige comfort in huis. Boilers bestaan uit verschillende types. Ze kunnen mee opgenomen zijn met de installatie van de centrale verwarming of enkel op elektriciteit werken. Er bestaan ook boilers met een gecombineerde werking van deze twee. 

Voor boilers aangesloten op de centrale verwarming kozen we voor A.C.V., Buderus, Vaillant en Viessmann. De electrische boiler die wij gebruiken is van het merk Fims.


PELLETKACHELS

pelletkachel01.png

Pelletkachels zijn een ideale oplossing voor het vervangen van uw oude mazoutkachel, kolenkachel of houtkachel. Pelletkachels zijn leverbaar in verschillende vermogens en kunnen dus, net als uw oude kachel, zorgen voor een behaaglijke temperatuur. Met dit verschil dat deze erg zuinig zijn en weinig onderhoud vragen. De Pelletkachels die wij leveren geven warmte wanneer u dit wil. Dit is mogelijk door net als bij uw traditionele verwarming gebruik te maken van een thermostaat. Een druk op de knop en hij gaat automatisch aan, zonder een lucifer te gebruiken. Door een optimale verbranding is er bijna geen restafval, rook of roet. Een schouw is dus in vele gevallen overbodig.


INOX SCHOUWEN

Ook voor de plaatsing van inox schouwen kan u bij ons terecht.

Afhankelijk van welke verwarmingsbron u gebruik maakt zal het juiste type buis gekozen worden. Deze kunnen al dan niet geisoleerd zijn. Wel zijn ze allemaal van roestvrij staal van hoge kwaliteit met een doorlopende las zodat een perfecte waterdichtheid verzekerd wordt. Ook deze schoorsteen moet periodisch geveegd worden, net zoals een klassieke schoorsteen. Het schoonmaken dient te gebeuren met een nylon borstel.